OVER

Marjolein Roeleveld 

In 2012 studeerde Marjolein af aan de Mime Opleiding in Amsterdam als performer en theatermaker met de voorstelling ‘The day I was totally me’. Sindsdien speelde zij voor TG Oostpool (Super Magnifique), Golden Palace (Stewardessen), Afslag Eindhoven (Rosetta, lokatie), Feikes Huis (Macbeth), MTG Kassys (Oerol, 2016) diverse beeldende kunstenaars aan de Rijksacacademie en bij Jessie L’Herminez (NUL, regie Opleiding).
In de zomer van 2013 maakte zij de voorstelling The bachelorettes (Over ‘t IJ/5D festival), The day I was totally me in Antwerpen bij Villa Nova, HOL (Pop Art Festival bij Feikes Huis) en Objectofilia (Grachtenfestival).

In 2015 kreeg zij van het AFK een ontwikkelbudget voor haar onderzoek TIJD en tijdsbeleving, waarvoor zij naar Australië en Tokio reisde en met verschillende kunstenaars samenwerkte. Het thema tijd is een leidraad in haar werk. Op dit moment is zij bezig met het maken van de performance SLAAP en de voorstelling Everywhen, proeve op de tijd.

 

Opleiding

2008 – 2012  Mime opleiding | bachelor of arts, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

2000 – 2005  Opleiding theaterdocent | bachelor of education, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

1999 – 2000  Theaterwetenschap | propedeuse, Universiteit van Amsterdam

Curriculum Vitae:

 

Beeldmateriaal

 

Super Magnifique, Toneelgroep Oostpool (2012)

In een piepkleine ruimte staan acht familieleden van de warme en de koude kant elkaar naar het leven.

Zang/Spel: Marjolein Roeleveld | Regie: Marcus Azini

 

 

The Day I was totally me (2013)

“Het is belangrijk om jezelf te laten zien”. Wat is dat? Waarom moet dat? En hoe doe je dat dan? Twee vrouwen pogen voor een publiek zichzelf te laten zien, met alle onmogelijkheden van dien. The Day I was totally me is geïnspireerd op reality shows (American Topmodel/ the Bachelor) en de pogende mens.

Makers/spelers: Britt Bakker en Marjolein Roeleveld